Paro, B en C wat moet ik ermee?

Paro, B en C wat moet ik ermee?

Effectief communiceren is één van de belangrijkste ingrediënten voor het succes van uw behandeling en de relatie met de patiënt. Deze training is bij uitstek geschikt voor behandelaren die op zoek zijn naar communicatieve handvatten voor patiënten die in de DPSI Categorie B en C vallen. 

Tijdens de eerdere teamtrainingen ‘Het DC Preventie- & Paroprotocol’ is gebleken dat de communicatie vaak als een lastig onderdeel van de behandeling wordt ervaren. Het komt regelmatig voor dat patiënten met parodontale problemen in de M-codes behandeld worden, terwijl deelname aan het paroprotocol de voorkeur heeft. Hoe brengen we de boodschap dat, vanuit het tandheelkundige kader gezien, het paroprotocol de beste optie is? Er spelen allerlei vragen:

  • Hoe vertel ik het de patiënt?
  • Wat als de patiënt er niet voor verzekerd is?
  • Hoe kan ik het het beste uitleggen?
  • Wat als de patiënt het niet wil?

Om u verder te helpen met dit vraagstuk heeft DentClass voor u deze training ontwikkeld. DentClass heeft hiervoor de samenwerking gezocht met communicatietrainer Ellen Zwart. Zij zal de training verzorgen in samenwerking met Miranda Oude Griep, opleidingsmanager Preventie & Parodontologie.

Cursusinformatie

Cursussoort Communicatietraining
Tijdsduur van de cursus 1 dag
Doelgroep tandarts, mondhygiënist, paro-preventieassistent
Studiemateriaal Toegezonden artikelen en een werkboek

Trainer

Miranda Oude Griep
Miranda Oude Griep Opleidingsmanager Preventie & Parodontologie DentClass

Leerdoel

Na afloop bent u in staat om de tandheelkundige belangen van de patiënt op een neutrale en heldere manier met de patiënt te communiceren. U heeft geleerd om te gaan met tegenwerpingen en weerstanden. U bent in staat aan te sluiten bij de wensen van uw patiënt. U heeft helder inzicht gekregen in uw verbale en non-verbale communicatie en u bent in staat uzelf sterker te profileren en gesprekken te sturen.

Specifieke voorwaarden

Na inschrijving ontvangt u ter voorbereiding op de trainingsdag twee artikelen over ‘Motivational Interviewing’. U wordt verzocht voorafgaand aan de training die artikelen door te lezen. Tijdens de training komen de basisprincipes van motivational interviewing aan bod. Tevens gaan we middels casuïstiek de problematiek bij DPSI categorie B&C patiënten oefenen. U krijgt handvatten op het gebied van communicatietechnieken en attitude.

© Copyright - DentClass